Foder
Ligesom hos mennesker, er korrekt ernæring en vigtig del af dit kæledyrs trivsel. Et optimalt sammensat og afbalanceret fuldfoder er med til at forebygge sygdomme og dermed forøge levealderen. På AniCura Varde Dyrehospital har vi et bredt udvalg af kvalitetsfoder til hunde og katte, som imødekommer det enkelte dyrs specifikke ernæringsbehov og livsstadie.
Vores sortiment indeholder også specialdiæter, som kan være en altafgørende faktor ved lidelser som for eksempel allergi, sukkersyge eller nyreproblemer.
Vi ønsker gennem en korrekt vejledning at sikre, at din hund eller kat får det optimale foder under hensyntagen til blandt andet alder, vægt og eventuel sygdom. Alle medarbejdere er derfor uddannet indenfor ernæring af syge og raske dyr.
AniCura Varde Dyrehospital samarbejder med foderfirmaerne Specific, Royal Canin, Hill's og HPM fra Virbac. Vi står inde for kvaliteten af foderprodukterne, idet de alle er fremstillet på baggrund af seriøs forskning og bliver kvalitetssikret løbende.
Foderfirmaerne yder desuden smagsgaranti på deres produkter.
Loppe- og flåtmidler
Hvorfor behandle?
Mange loppemidler beskytter mod både lopper, flåter og loppelarver. Det er vigtigt, da flåter kan overføre sygdomme som borreliose, babesiose og ehrliciose til såvel hunde som mennesker. Lopper kan overføre bændelorm og bakterielle infektioner til hunden, derudover kan loppens kløende bid være årsag til loppeallergi.
Tabletbehandling
Der er nu mulighed for brug af tabletbehandling, der har effekt mod både lopper og flåter, og som afhængigt af valgt præparat har effekt fra 4-12 uger. Mange ejere finder det lettere at benytte tabletter fremfor "spot on" præparater.
Spot-on
Spot on pipetten er en suspension der dryppes i nakken, og slår alle levende lopper og flåter ihjel inden for et døgn. Disse har en forebyggende varighed på minimum 4 uger, alt efter hvilket præparat man vælger.
Nogle af disse midler har også en afskrækkende effekt, hvilket vil sige, at loppen eller flåten ikke når at bide hunden. Enkelte har også en afskrækkende effekt overfor myg, sandfluer og stikfluer.
Plejemidler
Shampoo
Det er en god ide at vaske sin hund, hvis der er behov for det. Men det er vigtigt at man vælger en mild shampoo, som er beregnet til hunde, og at man skyller shampooen helt ud af pelsen igen. Det kan i nogle tilfælde være en god ide at bruge en balsam især til de langhårede hunde, der kræver hyppig børstning. Balsam kan fås både som en der skal skylles ud igen og som en man sprayer i pelsen og lader sidde.
Vi har herudover en serie medicinske shampooer, som oftest bruges i samråd med en dyrlæge. Disse benyttes primært til patienter med hud eller pelsproblemer.
Ørerens
Der er stor variation i hundes behov for at få renset ører. Hvis din hund danner meget ørevoks eller har tendens til øreirritation kan det være en god idé at bruge øreplejemidler regelmæssigt. Undlad at forsøge at rense hundens ører med vatpinde eller lignende, da man risikerer at beskadige øregangen. Ved ørerensning dryppes plejemidlet i hundens ører, herefter masseres øregangen let udefra, hvorved gammelt ørevoks og snavs løsnes. Man kan efterfølgende tage en tot vat med lidt ørerens på og rense op.
Øjenrens
Der er en del hunderacer hvis øjne løber lidt i vand eller som har øget tendens til at have snavs siddende under øjnene. Det kan være irriterende at se på og kan misfarve pelsen, især hos de lyse hunde. Øjenrens har den egenskab, at det dels løsner skidt og snavs og dels fjerner misfarvninger.
Forhudsrens
Mange hanhunde har tendens til forhudsbetændelse, men det er sjældent noget der generer hunden. Derimod kan det være irriterende for ejer, at hunden går og ”drypper”. Kastration er det eneste rigtige effektive ”middel” på lang sigt, men ønskes dette ikke, kan man rense hundens forhud med forhudsrens efter behov.
Sårspray
Har hunde et overfladisk sår, som måske har svært ved at hele op fordi hunden slikker i det, kan man spraye såret med sårspray. Udover at have en desinficerende virkning lugter og smager det grimt, så hunden ikke slikker i såret.